Mandzukic matchwinner met eerste competitiedoelpunt

Mario Mandzukic heeft Atlético Madrid met zijn eerste competitietreffer de eerste zege van het seizoen bezorgd. De Madrilenen waren met 2-1 te sterk voor promovendus Eibar.

Atlético ging voortvarend van start en al in de elfde minuut knikte verdediger Miranda uit een corner van Koke de 1-0 binnen. De Braziliaan positioneerde zich voorbij de eerste paal en kopte de bal met de zijkant van zijn hoofd via de lat achter de doelman van Eibar.

Mario Mandzukic verdubbelde de score in de 25ste minuut. De Kroatische spits promoveerde een vrije trap van Gabi tot een doelpunt door de bal tegendraads binnen te koppen. Abraham Minero bracht Eibar na ruim een half uur spelen echter weer terug in de wedstrijd: 2-1.

De verdediger zette vanaf links een aanval op, sneed zelf naar binnen en ontving de bal terug op de rand van het zestienmetergebied. De 28-jarige Spanjaard aarzelde geen moment en krulde de bal in de kruising.

In de resterende 45 minuten na de rust kwam de overwinning van de Madrilenen echter niet meer in gevaar. Beide ploegen scoorden niet meer, waardoor Atlético - nog zonder de geschorste trainer Diego Simeone - de eerste overwinning van het seizoen boekte. Vorige week kwam de regerend landskampioen in de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij Rayo Vallecano niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Overige uitslagen:
Athletic de Bilbao - Levante 3-0
Cordoba - Celta de Vigo 1-1

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}