Mandanda meldt zich af voor WK met nekwervelbreuk

Reacties

Steve Mandanda moet een streep zetten door het WK van volgende maand in Brazilië. Dat laat de 29-jarige doelman van Olympique Marseille en Frankrijk weten via zijn eigen Twitteraccount. Hij liep tijdens de laatste speelronde van de Franse competitie een breuk in een nekwervel op.

Mandanda meldt zich af voor WK met nekwervelbreuk

Mandanda kwam zaterdagavond in de eerste helft in botsing met Guingamp-aanvaller Mustapha Yatabaré. De reservedoelman van de Franse nationale ploeg kan daardoor niet afreizen naar Brazilië, omdat hij de komende drie weken een brace om zijn nek moet dragen en daarna nog eenzelfde revalidatieperiode nodig heeft om topfit te worden.

Deze botsing met Mustapha Yatabaré kost Steve Mandanda het WK in Brazilië.
Deze botsing met Mustapha Yatabaré kost Steve Mandanda het WK in Brazilië.

Inmiddels heeft Mandanda daarom al een onderhoud gehad met de technische staf van bondscoach Didier Deschamps. De conclusie was duidelijk, zo blijkt uit de tweets van de zestienvoudige international. 'Tot mijn grote teleurstelling moet ik aankondigen dat ik niet in staat ben mijn plek in de WK-selectie te behouden. Ik wens de Franse nationale ploeg veel succes op het WK.'

Deschamps had bij het bekendmaken van zijn WK-selectie al een standby-lijst van zeven spelers gepubliceerd. Stéphane Ruffier stond daar als enige doelman op. De 27-jarige sluitpost van Saint-Étienne zal zich nu melden om de groep van 23 spelers weer compleet te maken. Aanvoerder Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) en Mickaël Landreau (SC Bastia) zijn de twee andere keepers van Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.