Mancini: 'Uitschakeling komt van pas in Premier League'

Bij Roberto Mancini overheerste na afloop van de 1-0 nederlaag op bezoek bij Borussia Dortmund frustratie over het mislopen van de Europa League en de vele gemiste kansen. Desondanks stelde de manager van Manchester City dat de landskampioen zijn kansen op Europese overwintering al eerder had verkwanseld.

Mancini: 'Uitschakeling komt van pas in Premier League'

'We zaten in een groep van vier potentiële Champions League-winnaars. Ik denk daarom niet de we de kans op kwalificatie hier in Dortmund uit handen hebben gegeven, dat hebben we eerder al gedaan.' Mancini doelt daarbij op de dubbele confrontatie met Ajax, dat tegen City in twee duels vier punten pakte en op basis daarvan overwintert in Europa.

City kon als kampioen van Engeland in eigen huis slechts drie punten pakken door behalve tegen Ajax ook gelijk te spelen tegen Borussia Dortmund en Real Madrid. Dinsdagavond verloor City in Dortmund bovendien ook de derde uitwedstrijd in Groep D van de Champions League.

'We hadden de kansen om te scoren, maar als je die momenten niet benut wordt het heel lastig om te winnen', wees Mancini andermaal naar zijn spitsen, die de afgelopen weken al veel kritiek te verduren kregen vanwege hun matige efficiëntie.

'We zitten niet in de Europa League, daar zouden we teleurgesteld over moeten zijn. Dat was vanavond ons doel', vervolgt de Italiaan, die echter wel een lichtpuntje ziet. 'Dat kan ons wel van pas komen in de Premier League, maar we wilden écht in de Europa League spelen', besloot Mancini.

Door de uitschakeling strijdt City dit seizoen nog op slechts twee fronten. In de Premier League staat het momenteel tweede, met de derby tegen stadgenoot en koploper Manchester United van aanstaande zondag op het programma. In de FA Cup stuit het in januari op tweedeklasser Watford.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's