Mancini uit zijn onvrede over gemakzuchtige Balotelli

Roberto Mancini heeft kritiek geuit over de inzet van Mario Balotelli tijdens de wedstrijd tegen Sunderland (3-3 gelijkspel). De spelers bij City maakten zaterdag een geïrriteerde indruk en was betrokken bij een akkefietje.

'Balotelli speelde niet goed', stelt Mancini over de Italiaan, die publiekelijk ruziede met Aleksandar Kolarov bij het nemen van een vrije trap. 'In een wedstrijd als deze moet een spits het verschil maken. Niet in de laatste twee of drie minuten, maar altijd. Een speler als Balotelli of Edin Dzeko moeten minimaal twee tot drie keer scoren in zo'n wedstrijd.' Balotelli was overigens twee maal trefzeker.

Mede dankzij een treffer van Balotelli boog City in de laatste vijf minuten een 1-3 achterstand om tot een 3-3 gelijkspel. 'Over de laatste tien minuten ben ik tevreden', vervolgt Mancini. 'De voorgaande tachtig minuten waren we gewoonweg slecht.'

Mancini verwacht weinig gevolgen van het puntenverlies. 'Na deze wedstrijd zal ons zelfvertrouwen minder worden, maar niet voor lang. Manchester United speelt maandag tegen Blackburn Rovers waarschijnlijk gelijk, zodat de achterstand nog maar drie punten is.' Foto's: VI Images