Mancini: 'Soms accepteren dat er ploegen beter waren'

Manchester City-manager Roberto Mancini hoopt dinsdagavond op bezoek bij Borussia Dortmund de laatste strohalm wat betreft Europese overwintering te grijpen. De Italiaan moet dat in ieder geval doen zonder de geblesseerde David Silva en de geschorste Yaya Touré.

Mancini: 'Soms accepteren dat er ploegen beter waren'

Mocht City er inderdaad in slagen overwintering in de Europa League – voor een vervolg in de Champions League is het Engelse sterrenensemble al uitgeschakeld – af te dwingen, dan gaat dat ten koste van Ajax. Achter de al geplaatste ploegen Borussia Dortmund en Real Madrid vechten de Amsterdammers met The Citizens om de derde plek in poule D. Het verschil is een punt in het voordeel van Ajax.

City moet zodoende winnen, omdat ook het onderling resultaat in het voordeel van Ajax is. 'En we gaan er alles aan doen om te winnen en Europees te overwinteren', stelde Mancini tijdens de persconferentie. 'In de Europa League speel je wel op donderdag, met het oog op de competitie is dat wat riskant', liet Mancini wel zijn twijfel blijken.

Dat het ambitieuze City reeds is uitgeschakeld is een teleurstelling die Mancini reeds verwerkt heeft. 'Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar in het voetbal moet je soms accepteren dat andere ploegen beter zijn. Dortmund en Real waren simpelweg beter. En dat is helemaal geen schande. Volgend jaar gaan we het gewoon weer proberen.'

AfwezigenMancini moest wel lijdzaam toezien hoe Silva zich in de ziekenboeg meldde met een hamstringkwetsuur. 'Hij kan niet spelen, maar ik hoop dat hij er zondag bij de derby tegen Manchester United wel weer bij is.' De blessure is een tegenvaller, aangezien ook Touré vanwege zijn schorsing al afwezig is.

'Maar verder zijn we hier met de vaste waarden', ging Mancini verder. 'Balotelli, Dzeko, Agüero en Tévez; ze kunnen allemaal spelen. Wij denken namelijk nog niet aan de derby. Dortmund is momenteel een van de beste ploegen van de wereld. Er wacht ons dus een heel zwaar duel.'

Maandag liet Mancini ook nog maar eens weten dat hij geen druk voelt, ondanks de misère in de Champions League. Met de mogelijke uitschakeling en de derby tegen de koploper en eeuwige rivaal lijkt een cruciale week aangebroken voor Mancini. 'Ik las al dat Mourinho naar City, PSG, Internazionale, Manchester United en ook nog naar Chelsea kan. Ach, dat spel is allemaal onderdeel van ons vak. Ik voel geen extra druk en richt me op mijn ploeg', besloot de Italiaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's