Mancini: 'Niets lijkt rentree Sneijder in de weg te staan'

Roberto Mancini gaat ervan uit dat hij dinsdagavond in de Champions League-kraker tegen Juventus een beroep kan doen op Wesley Sneijder. De trainer van Galatasaray houdt een slag om de arm wat betreft zijn spelverdeler, maar de voortekenen zijn gunstig.

Mancini: 'Niets lijkt rentree Sneijder in de weg te staan'
Wesley Sneijder tijdens de training van Galatasaray.
Wesley Sneijder tijdens de training van Galatasaray.

'We kijken dinsdag nog eens hoe het met hem is. Wesley voelt zich goed en het lijkt erop dat niets zijn meespelen in de weg staat', aldus Mancini tijdens de persconferentie. De Oranje-international speelde op 27 november in de Champions League tegen Real Madrid (4-1 nederlaag) zijn laatste wedstrijd en kampte sindsdien met hamstringklachten.

In Turkije strijden Galatasaray en Juventus om de felbegeerde tweede plaats in Groep B. Het belang is duidelijk. 'Kwalificatie is absoluut ons doel', laat Mancini weten. 'We kijken niet naar andere mogelijkheden zoals derde eindigen. Het is zaak om geen doelpunten tegen te krijgen. Als wij zorgen dat onze rivalen geen kansen krijgen, denk ik dat wij kunnen winnen.'

Wurgen
Ook Felipe Melo, oud-speler van De Oude Dame, ziet kansen voor zijn huidige werkgever. 'De wedstrijd in Istanbul is voor als een finale voor ons', aldus Melo. 'Wij zijn niet bang, wij gaan Juventus wurgen. Als we spelen zoals we dat normaal ook doen is het voor iedere tegenstander lastig om ons te verslaan.'

Welke club zich gaat plaatsen voor de volgende ronde in de Champions League wordt dinsdagavond bekend. Juventus is voorafgaand aan het beslissende duel in het voordeel. De Italianen hebben twee punten voorsprong op de ploeg van trainer Mancini. De kraker start dinsdag om 20.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen