Mancini dreigt met vertrek na verlies Inter tegen PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft tijdens het toernooi om de International Champions Cup met 3-1 gewonnen van Internazionale. Bij de Milanezen zat trainer Roberto Mancini mogelijk voor het laatst op de bank.

Mancini dreigt met vertrek na verlies Inter tegen PSG

PSG kwam na veertien minuten op voorsprong, toen Serge Aurier in de rebound binnentikte na matig keeperswerk van Samir Handanovic. Inter kwam vlak voor rust langszij via een door Stevan Jovetic benutte strafschop, maar ging in de tweede helft alsnog kopje onder. Layvin Kurzawa (vrije trap vanaf ruim twintig meter) en opnieuw Aurier (kopbal) maakten het verschil namens PSG.

Het oefenduel in Oregon was voor Mancini mogelijk zijn laatste wedstrijd als trainer van Inter. De coach ligt op ramkoers met de clubleiding over de te volgen koers en dreigt op te stappen als gevolg van het uitblijven van grote aankopen. Zijn contract loopt nog tot medio 2017. 'Ik heb niet veel te zeggen over deze kwestie', zei Mancini na afloop. 'Maar ten opzichte van een paar dagen geleden, is er niets veranderd', wees hij naar zijn eerste dreigement om op te stappen.

De Boer
In Italiaanse media wordt Leonardo genoemd als belangrijkste kandidaat om Mancini op te volgen. De Braziliaan was in het seizoen 2010/11 ook al even trainer van Inter en was ook werkzaam voor AC Milan. Namens Paris Saint-Germain vervulde hij een directeursfunctie. Ex-Ajax-trainer Frank de Boer wordt door Il Corriere dello Sport opgevoerd als mogelijke nieuwe Inter-trainer.

Bekijk hier al onze video's