Mancini bereid tot verzoening met geschorste Tévez

Roberto Mancini is bereid de strijdbijl inzake het conflict met de Argentijn Carlos Tévez te begraven. De Italiaanse manager van Manchester City stuurt aan op een verzoening en denkt na over vergiffenis.

Mancini bereid tot verzoening met geschorste Tévez

Tévez leek het op 27 september definitief te hebben verbruid bij manager Roberto Mancini. De Argentijnse aanvaller zou hebben geweigerd in te vallen, zo stelde de Italiaanse trainer na afloop van het Champions League-duel met Bayern München vast.

Tévez zelf ontkende de beschuldiging en sprak van een misverstand. Voor de clubleiding van Manchester City was het incident aanleiding Tévez te schorsen en bovendien een boete van twee weeksalarissen (half miljoen euro) op te leggen. Deze schorsing zit er inmiddels op. Niet bekend is wanneer Tévez weer bij de wedstrijdselectie van The Citizens wordt gevoegd.

'Tévez krijgt van de verkeerde mensen advies', stelt Mancini in de Italiaanse media. 'Ik wil niet dat de situatie zo blijft en ik zou de eerste zijn die hem vergeeft', komt de manager terug op zijn eerdere woorden.

Mancini geeft tevens aan dat geïnteresseerde clubs niet op een verlaagde transfersom hoeven te rekenen. 'Wij geven hier helemaal niemand weg.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's