Manchester vernedert Arsenal met historische zege

Arsenal heeft zondag tijdens een ware vernedering op wel heel pijnlijke wijze verloren van Manchester United. De thuisploeg liet niets heel van The Gunners, bij wie Robin van Persie bij een 1-0 achterstand een strafschop miste, en besloot met een historische 8-2 zege. Nooit verloor Arsenal in een uitduel in de Premier League (start in het seizoen 1992/93) met grotere cijfers.

Manchester vernedert Arsenal met historische zege

Dat Arsenal Old Trafford ging verlaten zonder punten werd al pijnlijk snel duidelijk. De verdediging van de bezoekers stond telkens verkeerd en incasseerde na twintig minuten al het eerste doelpunt. Een wippertje van Anderson kon Danny Welbeck subtiel met zijn hoofd toucheren en promoveren tot openingsdoelpunt.

Na een half uur stond Arsenal slechts met 1-0 achter. De ploeg van Arsène Wenger kwam zelfs erg dicht bij de gelijkmaker. Een gemakkelijk toegewezen strafschop werd gemist door Van Persie. Nog geen minuut na de misser lag de bal er aan de andere kant in. Met een fenomenaal schot in de kruising gaf Ashley Young de aanzet voor de historische nederlaag van Arsenal.

De daaropvolgende drie treffers van The Red Devils deden de aanhang van de bezoekers huiveren. Door twee vrije trappen van Wayne Rooney (de eerste was zijn honderdvijftigste treffer in dienst van United) en een prachtig stiftje van Nani voerde United de score verder op naar 5-1.

Voor Arsenal deden Theo Walcott (3-1) en Van Persie (6-2) weliswaar wat terug, maar die treffers konden de pijnlijke vertoning geenszins een ander aangezicht geven. Ook na de 5-1 van Nani ging United vrolijk verder. Invaller Ji-Sung Park nam de volgende treffer voor zijn rekening met een droge knal: 6-1.

De laatste twee doelpunten van Manchester, toen Carl Jenkinson al had moeten inrukken met zijn tweede gele kaart, maakten de afstraffing compleet. Rooney completeerde zijn hattrick met een benutte strafschop en het slotakkoord was voor Young. Op bijna identieke wijze aan zijn eerste treffer van de middag, nam de middenvelder annex aanvaller de 8-2 voor zijn rekening.

Door de ongekende 8-2 vernedering is United ook na drie speelronden nog zonder puntenverlies. Bij Arsenal neemt de druk op trainer Arsene Wenger verder toe. De Londenaren bezetten met een schamel puntje achter de naam de teleurstellende zeventiende positie. Door de afstraffing verdween de vorige grootste uitnederlaag in de Premier League, ook al tegen United, uit de boeken. Op 25 februari 2001 eindige het treffen op Old Trafford in 6-1.

Overige uitslagWest Bromwich Albion - Stoke City 0-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's