Manchester United verdedigt 'miskopen' na succes Leicester

Reacties

Bij Manchester United wordt er niet jaloers gekeken naar Leicester City. Die laatste club is momenteel koploper in Engeland, terwijl er voor 'slechts' vijftig miljoen euro aan spelers gekocht is. United gaf voor dit seizoen 140 miljoen uit en staat vijfde.

Manchester United verdedigt 'miskopen' na succes Leicester

Voorafgaand aan het vorige seizoen telde Manchester United tweehonderd miljoen euro neer voor nieuwe spelers, terwijl Leicester het deed met 23 miljoen. Toch vindt Ed Woodward, vice-voorzitter van United en grotendeels verantwoordelijk voor het aankoopbeleid, de twee situaties niet met elkaar te vergelijken.

'Andere clubs kunnen spelers kopen in de hoop dat die spelers zich binnen een paar jaar ontwikkelen tot iets speciaals. Op clubs als United staat veel meer druk om spelers te halen die direct een meerwaarde zijn en binnen korte tijd van wereldklasse zijn. Er wordt dus in verschillende vijvers gevist door clubs, maar Leicester is dit jaar een mooi voorbeeld voor iedereen', aldus Woodward tegen Sky Sports.

Opmerkelijk genoeg krijgt United dit seizoen juist veel kritiek omdat er geen directe versterkingen gekocht zijn, in de ogen van de critici. De aankopen Morgan Schneiderlin (35 miljoen), Bastian Schweinsteiger (9 miljoen) en Matteo Darmian (18 miljoen) hebben nog niet veel mensen overtuigd van hun meerwaarde, terwijl Anthony Martial (50 miljoen) en Memphis Depay (28 miljoen) vooral grote talenten zijn met het oog op de toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.