Manchester United stelt Van Gaal aan als manager

Reacties

Louis van Gaal is de komende drie jaar manager van Manchester United. De Engelse grootmacht maakte maandag bekend dat de 62-jarige bondscoach van het Nederlands elftal na het WK aan zijn nieuwe klus gaat beginnen.

Manchester United stelt Van Gaal aan als manager

Daarmee komt Van Gaals droom uit. Hij liet al eerder weten een toekomst in de Premier League te ambiëren. 'Mijn ambitie is na het WK een grote club te trainen. Het liefst in Engeland', zei de bondscoach in maart. 'Die sfeer heb ik nog niet meegemaakt. En ik wil in vier landen kampioen worden, na eerdere titels in Nederland, Spanje en Duitsland.'

In Manchester is Van Gaal de opvolger van David Moyes, die onlangs werd ontslagen. De 51-jarige Schot was amper tien maanden manager van The Red Devils, waar hij de legendarische Sir Alex Ferguson opvolgde. Een groot succes werd het echter niet, want de fameuze club van Robin van Persie (op de foto met Van Gaal) won dit seizoen geen enkele prijs en slaagde er zelfs niet in zich te plaatsen voor Europees voetbal.

Manchester United is voor Van Gaal de vijfde club waar hij als trainer aan de slag gaat. Eerder was hij zeer succesvol bij Ajax, AZ, Barcelona en Bayern München. Met Ajax werd hij drie keer kampioen en won hij de Champions League, de KNVB-beker, de UEFA Cup, de Europese Super Cup en de Wereldbeker. Ook in dienst van AZ, Barcelona en Bayern München kroonde Van Gaal zich tot kampioen. In totaal pakte hij negentien prijzen in clubverband.

Voordat hij aan de slag gaat bij Manchester United, is Van Gaal eerst nog present op het WK, waarvoor hij zich met Oranje eenvoudig plaatste. Tijdens het toernooi in Brazilië is Nederland ingedeeld in Groep B met Australië, Chili en regerend wereldkampioen Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.