Manchester United op koers voor jaaromzet van half miljard

Reacties

Sportief gaat het misschien niet goed met Manchester United, financieel maakt het een geweldig seizoen door. United ligt op koers om de eerste Engelse voetbalclub te worden die in één seizoen een half miljard pond, ongeveer 637 miljoen euro, kan bijschrijven.

Manchester United op koers voor jaaromzet van half miljard

Het afgelopen kwartaal maakte United een winst van 18,6 miljoen pond, waarmee de omzet uitkwam op 133,8 miljoen. Ten opzichte van vorig jaar is dat een stijging van 27 procent. Reden voor dat verschil is onder andere de deelname aan de Champions League. Als er ook in de andere drie kwartalen een vergelijkbare omzet wordt gemaakt, komt de club ruim boven de vijfhonderd miljoen pond uit. Bestuursvoorzitter Ed Woodward maakte donderdag de cijfers bekend tijdens een persconferentie.

De winst is onder meer te danken aan de toegenomen commerciële inkomsten, de uitzendrechten en sponsorinkomsten. Alleen de inkomsten van de wedstrijddagen zijn teruggelopen. Woodward hoopt dat het financiële succes ook leidt tot sportieve verbetering: 'Onze uitstekende prestaties buiten het veld kunnen bijdragen aan wat onze hoofdprioriteit blijft: prestaties op het veld.'

Manager Louis van Gaal staat met United vijfde in de Premier League, twaalf punten achter koploper Leicester City en zes punten achter rivaal Manchester City. In de Champions League werd de club in de groepsfase uitgeschakeld door PSV en VfL Wolfsburg.

De Mancunians spelen zaterdag een uitwedstrijd tegen Sunderland, de donderdag daarop reizen ze af naar Denemarken voor het Europa League-duel met FC Midtjylland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.