Manchester United ontsnapt aan blamage in FA Cup

Manchester United is er in geslaagd de vijfde ronde van de FA Cup te bereiken. De koploper van de Premier League versloeg Southampton, dat zich goed verweerde, met 1-2.

In de eerste helft waren de Mancunians ruimschoots in balbezit. Toch ging Southampton, uitkomend in League One, tegen de verhouding in, met een 1-0 voorsprong de rust in. Vlak voor het fluitsignaal schoot Richard Chaplow de bal, na een mooie voorzet van Danny Butterfield, tegen het net.

Southampton slaagde erin de opgebouwde voorsprong twintig minuten te verdedigen. Toen Michael Owen (foto) zijn ploeg na een voorzet van Gabriel Obertan naast The Saints bracht, was het verzet gebroken.

United, waar doelman Edwin van der Sar rust kreeg van manager Alex Ferguson, drukte snel door. Tien minuten na de gelijkmaker kwam het verdiend op voorsprong. Javier Hernández maakte een einde aan de FA Cup-droom van Southampton. Foto: VI Images