'Manchester United ontslaat Moyes uiterlijk deze zomer'

Reacties

Manchester United zal David Moyes op korte termijn of uiterlijk deze zomer ontslaan. Dat melden diverse Engelse kranten maandag, opvallend genoeg allemaal tegelijkertijd. De club heeft de breuk nog niet bevestigd.

'Manchester United ontslaat Moyes uiterlijk deze zomer'

De Schot verloor zondag met 2-0 bij zijn vorige werkgever Everton. Daardoor zijn de resultaten nog altijd desastreus bij de Engelse kampioen. De huidige zevende plek in de Premier League is uitermate teleurstellend. Champions League-voetbal behoort al niet meer tot de opties voor de werkgever van Robin van Persie en Alexander Büttner.

Alles wijst erop dat Manchester United voor het eerst sinds de invoering van de Premier League in 1992 naast Europees voetbal zal grijpen. In de Champions League werd Manchester United uitgeschakeld door Bayern München in de kwartfinale. In de FA Cup vloog de Engelse recordkampioen ook snel uit het toernooi. Dat alles zou hebben geleid tot het opzeggen van het vertrouwen in de Schot door de eigenaren (familie Glazer).

Dat uitgerekend een wedstrijd bij zijn vorige werkgever - bij Everton maakte hij furore - de doorslag gegeven blijkt te hebben is uiterst pijnlijk voor Moyes. Bij United kon hij de kritiek nooit laten afnemen.

Van Gaal
Door dit nieuws zal ook de speculatie over een mogelijke opvolger van Moyes toenemen. Louis van Gaal is een van de namen die al eerder is genoemd.

Moyes werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Sir Alex Ferguson, die vanaf 1986 aan het roer stond. Hij kwam binnen als kroonprins van het Britse trainersgilde, maar kon die faam niet waarmaken. De Schot had op Old Trafford nog een contract tot medio 2019, waardoor hij bij een ontslag een flinke smak geld mee zal krijgen.

Behalve Van Gaal zijn Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), Diego Simeone (Atlético Madrid) en Laurent Blanc (Paris Saint-Germain) en zijn huidige assistent Ryan Giggs (die ook nog speelt) de andere namen die veel klinken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.