Manchester United nog één duel af van clubrecord

Manchester United bleef dinsdagavond in de inhaalwedstrijd bij Blackpool (3-2 zege) voor de 28ste keer op rij ongeslagen in de Premier League. Daarmee is de formatie van manager Sir Alex Ferguson nog maar één duel verwijderd van de topprestatie uit de periode 1998-99.

Tussen 26 december 1998 en 25 september 1999 bleef United in de Premier League 29 wedstrijden op rij zonder nederlaag, nog altijd een clubrecord voor The Mancunians. De huidige reeks van United behelst de laatste vijf competitieduels van het vorige seizoen (4-1-0) en de 23 van deze jaargang (19-4-0). United verloor op 3 april 2010 voor het laatst een competitiewedstrijd. Op die dag moesten de mannen van Ferguson (foto links) hun meerdere erkennen in Chelsea dat met 2-1 zegevierde op Old Trafford.

Met de ongeslagen status in dit seizoen is Manchester United pas de vierde ploeg die sinds de start van de Premier League in de jaargang 1992/93 ongeslagen blijft in de eerst 23 duels (zie onderstaande graphic). Het Premier League-record is in handen van Arsenal, dat in de jaargang 2003/04 geen enkele van de 38 duels verloor.

Ferguson keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd van dinsdag tegen Blackpool. Met name over de eerste helft, waarin zijn ploeg op een 2-0 achterstand werd gezet, was de Schotse oefenmeester niet te spreken.

'We speelden verschrikkelijk en zijn in de eerste helft helemaal kapotgespeeld', zei Fergie na afloop. 'We hadden geen vat op middenvelder Charlie Adam. Alleen zijn hoekschoppen zijn al tien miljoen pond waard.'

Ferguson stelde tijdens de rust orde op zaken door Ryan Giggs in te brengen voor Darron Gibson. Na ruim een uur kwam de Mexicaan Javier Hernández (maker van de 2-2) in het veld voor Wayne Rooney. Dat pakte goed uit, vond ook de Schot. Uiteindelijk stelde aanvaller Dimitar Berbatov met zijn tweede treffer van de avond de zege veilig.

'Het team bleef maar aanvallen en dat werd uiteindelijk beloond met de drie punten. Je moet ons nooit afschrijven, zelfs niet bij een 2-0 achterstand.' (Ramon Min) <br /><br /> Foto's: VI Images