Manchester United maakt Arsenal in elf minuten kansloos

Een uitglijder en een vrije trap effenden het pad van Manchester United naar de finale van de Champions League. Arsenal was in elf minuten gezien en verloor kansloos (1-3).

De honderdste Europese thuiswedstrijd van Arsenal eindigde in een zware teleurstelling voor het jubileumduel goed en wel was begonnen. In minder dan twaalf minuten was de hoop op een plaats in de Champions League-finale vervlogen, en daarmee ook de laatste kans op een prijs.

Een ongelukkige actie van Kieran Gibbs was het begin van het einde. De jonge verdediger van Arsenal gleed weg, waarna Ji-Sung Park de gelegenheid kreeg de score te openen. De Zuid-Koreaan betaalde het vertrouwen van manager Alex Ferguson terug door de bal over Arsenal-keeper Almunia te wippen. Met een schitterende vrije trap, die was toegekend na een overtreding van Robin van Persie, deelde Cristiano Ronaldo in de elfde minuut de genadeklap uit. Van ruim dertig meter afstand verraste de Portugees met een snoeiharde trap Arsenal-keeper Almunia. Tegen beter weten in probeerde Arsenal de bliksemstart van Manchester United te beantwoorden. De hoop op een sensationele ontsnapping verdween gaandeweg de wedstrijd steeds verder achter de horizon. The Gunners, die de eerste wedstrijd op Old Trafford met 1-0 hadden verloren, konden de defensie van de gasten nauwelijks verontrusten.

Titelhouder Manchester United leunde geruststellend achterover en kreeg de beste kansen het leed van Arsenal te vergroten. Cristiano Ronaldo deed dat een half uur voor het einde door een soepele counter via Park en Wayne Rooney gedecideerd af te ronden; 0-3.

Toch was er een smet op de overwinning van Manchester United. Een kwartier voor het einde bestrafte scheidsrechter Roberto Rosetti een actie van Darren Fletcher op de doorgebroken Cesc Fabregas. De toegekende strafschop, die Van Persie onberispelijk binnenschoot, was niet het grootste probleem. De rode kaart voor de middenvelder des te meer, aangezien hij de finale door een schorsing moet missen.