Manchester United leider af na blamage tegen Norwich

Manchester United heeft op bezoek bij Norwich City een modderfiguur geslagen. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson verloor met 1-0 en is daardoor koploper af in de Premier League.

Manchester United leider af na blamage tegen Norwich

United moest het stellen zonder Wayne Rooney, die licht geblesseerd was en gespaard werd voor de Champions League-wedstrijd van aanstaande dinsdag tegen Galatarasay. Robin van Persie stond er wel in en hij kreeg na enkele minuten spelen al een grote kans. Norwich-doelman John Ruddy moest alles uit de kast halen om zijn harde schot uit de benedenhoek te plukken.

Maar na dit vroege offensief zakte het niveau van Manchester United weer terug. Het werd zo nu en dan wel gevaarlijk voor het doel van Ruddy, maar moest zelf ook een aantal keren defensief in actie komen. Tot overmaat van ramp moest Manchester United na een uur de 1-0 incasseren. Anthony Pilkington kopte op aangeven van Javier Garrido de openingstreffer binnen.

Vorige week wist Manchester United nog een 0-2 achterstand tegen Aston Villa om te zetten in een knappe 3-2 overwinning, maar bij Norwich bleef een kanteling van het duel uit. De druk werd in de slotfase nog eens opgevoerd en The Mancunians kregen via Ashley Young en invaller Danny Welbeck een aantal grote mogelijkheden, maar doelman Ruddy hield zijn doel schoon.

Hierdoor staat Manchester United de koppositie af aan aartsrivaal Manchester City. United verliest voor de derde keer dit seizoen en heeft 27 punten, één minder dan City. Norwich schuift één plek op en staat nu twaalfde met veertien punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's