Manchester United gaat nieuwe spits kopen

Zodra de transfermarkt in januari weer opent, wil Manchester United een nieuwe spits vastleggen, zo liet manager Alex Ferguson weten op de website van de club. Zijn ploeg zit met Ruud van Nistelrooy (blessuregevoelig), Ole Gunnar Solskjær (vooral goed als invaller) en Diego Forlán (niet goed genoeg) niet al te ruim in de gekwalificeerde centrumspitsen en versterking is dan ook noodzakelijk.

Probleem voor United is dat de aanvallers van de klasse die het op het oog heeft waarschijnlijk dit seizoen al zijn uitgekomen in de Europa Cup-toernooien en dus niet meer mee mogen doen in de Champions League. 'Het enige waarvoor we een spits zouden kopen, is de Engelse competitie', weet ook Ferguson. 'Als je een blik werpt op de lijst met topaanvallers, dan hebben ze vrijwel allemaal al Europees gespeeld.'

In de Engelse pers wordt Paolo Di Canio genoemd als mogelijke nieuwe collega van Van Nistelrooy. Ferguson schijnt zeer gecharmeerd te zijn van de Italiaan in dienst van West Ham United. En West Ham speelde geen Europa Cup-voetbal en dus is Di Canio op alle fronten inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's