Manchester United eert clublegende Charlton met tribune

Reacties

De South Stand van Old Trafford wordt omgedoopt tot Sir Bobby Charlton Stand. Manchester United eert zo clubicoon Sir Bobby Charlton, die momenteel directeur is bij The Mancunians.

Manchester United eert clublegende Charlton met tribune

Het gebaar van United komt zestig jaar nadat Charlton debuteerde voor de Engelse grootmacht. De Engelsman kwam in zijn tijd bij de topclub tot 758 officiële wedstrijden, waarin hij 249 keer scoorde. Tot voor kort was Charlton topscorer aller tijden van de Engelse nationale ploeg, maar Wayne Rooney, met wie Charlton op de foto staat, onttroonde zijn inmiddels 78-jarige landgenoot vorig jaar september.

Vice-voorzitter Ed Woodward licht het besluit op de clubsite toe. 'Bobby is de meest iconische voetballer in de geschiedenis van het Engelse voetbal. Een speler, een diplomaat, een gentleman en een harde werker: hij staat voor alles wat goed is aan voetbal en Manchester United.'

De naamswijziging maakt Charlton trots, zo laat hij weten. 'Ik heb geweldige herinneringen aan het Theatre of Dreams. Als speler herinner ik me de goals en de geweldige spelers met wie ik samen mocht spelen. Als directeur zal ik de fantastische wedstrijden die ik gezien heb op Old Trafford nooit vergeten.' De onthulling vindt op 2 april plaats, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Everton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.