Manchester United breekt transferrecord voor Mata

Reacties

Juan Mata maakt voor een transfersom van 45 miljoen euro (37 miljoen pond) de overstap van Chelsea naar Manchester United. Dat heeft United bevestigd op de clubwebsite. De Spanjaard is daarmee de duurste speler aller tijden van de Engelse kampioen.

Manchester United breekt transferrecord voor Mata

Die titel neemt de 25-jarige technicus over van Dimitar Berbatov, die in 2008 voor dertig miljoen pond werd overgenomen van Tottenham Hotspur. Als Mata ook zelf tot een akkoord komt met de club en de medische keuring doorstaat, kan hij mogelijk dinsdag al debuteren op Old Trafford als promovendus Cardiff City op bezoek komt.

De komst van Mata moet voor een omwenteling zorgen bij Manchester United, dat bezig is aan een rampzalig seizoen. De club werd al uitgeschakeld in de strijd om de FA Cup en League Cup en staat in de competitie zevende, met een achterstand van veertien punten op koploper Arsenal.

Kwalificiatie voor de Champions League, waar Mata door zijn optredens met Chelsea in het miljoenenbal na de winter niet mag uitkomen, zou het debuutseizoen van manager David Moyes enigszins kunnen redden. United staat zes punten achter op de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op deelname aan de voorronde van het miljoenenbal. In de achtste finale van de CL van dit seizoen neemt United het op tegen Olympiakos Pireaus.

Mata werd de afgelopen twee seizoenen telkens verkozen tot Speler van het Jaar bij Chelsea, maar verloor na de komst van José Mourinho zijn basisplaats. De Portugese manager gaf namelijk de voorkeur aan Eden Hazard en zomeraanwinst Willian op de positie van Mata, die daardoor deze jaargang slechts dertien competitieduels voor Chelsea speelde. De in 2011 van Valencia overgenomen spelmaker speelde 135 officiële wedstrijden voor The Blues, waarin hij 33 keer scoorde en 58 assists gaf.

'Juan is een fantastische speler, maar tegen deze prijs vonden we dit het juiste moment om hem te laten gaan', lichtte Mourinho diens vertrek eerder al toe. 'Toen United het bod uitbracht heb ik hem gevraagd of hij echt graag daarheen wilde. Hij zei dat het de juiste stap voor hem was en dat hij graag wilde vertrekken. Het is een mooie kans voor hem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.