Manchester United al na één helft klaar met Wolves

Manchester United heeft geen fout gemaakt tijdens het uitduel met Wolverhampton Wanderers (0-5). De koploper van de Premier League hoefde slechts één helft gas te geven op Molineux.

Drie dagen na de uitschakeling in de Europa League wist de ploeg van manager Sir Alex Ferguson dat er nog maar één prijs te winnen is dit seizoen: de landstitel. Sinds vorige week voert Man Utd de ranglijst aan en halverwege het duel met The Wolves was al duidelijk dat dit ook na de 29ste speelronde het geval is.

Man Utd leidde op dat moment met 3-0 tegen tien man van de thuisclub. Jonny Evans kon in de 21ste minuut van dichtbij binnenwerken na een hoekschop van Wayne Rooney. Zes minuten voor rust kreeg Ronald Zubar zijn tweede gele kaart na een wilde tackle op Danny Welbeck, maar daar bleef het niet bij.

Nog voor rust liepen de bezoekers uit naar een 3-0 voorsprong. Na een hoekschop van Wolverhampton Wanderers counterde Man Utd in de 44ste minuut naar 0-2, Antonio Valencia was de doelpuntenmaker. En in blessuretijd maakte Welbeck op aangeven van Valencia zelf de derde treffer namens Manchester United.

De bezoekers gaven in de tweede helft nog een kwartier gas en vonden het toen genoeg geweest. Javier Hernández scoorde in die periode twee keer. De Mexicaan kopte in de 56ste minuut een voorzet van Rafael binnen en kort daarna was Valencia de aangever.

Het bleef uiteindelijk dus bij een 5-0 zege voor Manchester United, dat daardoor nu zeventig punten heeft uit 29 duels. Wolverhampton Wanderers heeft er 22 en zakt daardoor naar de laatste plaats. Foto: VI Images