Manchester City worstelt zich langs West Bromwich Albion

Manchester City heeft een moeizame zege geboekt op West Bromwich Albion, dat een vroege voorsprong uit handen gaf: 2-1. De vierde plaats in de Premier League blijft daardoor voorlopig buiten bereik van het Manchester United van Louis van Gaal.

Op papier leek City in het eigen Etihad Stadium weinig te vrezen te hebben van WBA, dat in de voorgaande twee duels geen enkele keer tussen de palen schoot. Tegen The Citizens lukte het slechts twee keer om Joe Hart te testen, maar dat leverde bij de eerste poging wél direct succes op. In de zesde minuut botste Samir Nasri tegen arbiter Mike Jones op en uit de tegenstoot die volgde, knalde Stéphane Sessegnon schitterend raak: 0-1.

De ploeg van manager Tony Pulis slaagde er niet in deze vroege voorsprong vast te houden. Al in de negentiende minuut maakte Sergio Agüero met een penalty gelijk, na een overtreding van Sessegnon op Aleksandar Kolarov. Na een uur besloot City-trainer Manuel Pellegrini met Yaya Touré en Kevin De Bruyne twee verse krachten in te brengen, wat al snel resultaat opleverde.

De Bruyne brak door op de rechterflank en bediende Agüero. De Argentijn kreeg de bal er niet in, maar de rebound was een koud kunstje voor Nasri. De intikker van de Fransman, die een half jaar aan de kant stond door een hamstringblessure, betekende zijn eerste doelpunt sinds augustus. De bezoekers drongen vervolgens aan, maar dat bleek onvoldoende om een gelijkmaker te forceren.

Samir Nasri is heel erg blij met zijn doelpunt.

Door de overwinning verkleint City het verschil met nummer drie Arsenal tot twee punten en staat United, met de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur voor de boeg, tijdelijk vier punten achter. Dinsdag kan de Engelse topclub de halve finale van de Champions League bereiken tegen Paris Saint-Germain, na de 2-2 in de heenwedstrijd in Parijs. WBA zakt naar de dertiende plaats in de Premier League.