Manchester City worstelt zich langs Vlaar en Bacuna

Manchester City kan een plek in de topvier van de Premier League bijna niet meer ontgaan na een zwaarbevochten 3-2 zege op Aston Villa. Door de winst profiteert City van de misstap van Liverpool, dat eerder vandaag gelijkspeelde (0-0) tegen West Bromwich Albion.

Het gat tussen City en nummer vijf Liverpool bedraagt nu negen punten, al hebben The Reds wel een wedstrijd minder gespeeld. Doordat Arsenal (tegen Chelsea) en Manchester United (tegen Everton) pas morgen in actie komen, staat City zelfs even tweede.

City kwam al in de derde minuut op voorsprong via Sergio Agüero (foto). Hij rondde af na een enorme blunder van Villa-doelman Brad Guzan, die de bal na een terugspeelbal van Ron Vlaar zomaar in de voeten van de Argentijnse clubtopscorer plaatste. Aleksander Kolarov maakte in de 66ste minuut 2-0 uit een vrije trap.

Tegen alle verwachtingen in richtte Villa zich op uit die ogenschijnlijk kansloze positie. Tom Cleverley tekende kort na de 2-0 voor de aansluitingstreffer en in de 86ste minuut zorgde Carlos Sánchez voor de 2-2, na een inschattingsfout van doelman Joe Hart. Een punt nam Aston Villa echter niet mee naar Birmingham, want Fernandinho maakte in extremis de 3-2.

Manchester City is door de zege zo goed als zeker van een plek in de topvier en dus plaatsing voor de Champions League. Aston Villa, dat zich midweeks voor de FA Cup-finale plaatste, verkeert nog altijd in grote degradatieproblemen. De club waar behalve Vlaar ook Leandro Bacuna in de basis begon staat vijftiende met slechts twee punten meer dan Sunderland, dat onder de rode streep staat.