Manchester City voltooit trilogie met Elano

De revolutie van Manchester City onder de nieuwe baas Sven-Göran Eriksson duurt voort. Elano is de derde aankoop van vandaag.

Manchester City voltooit trilogie met Elano

Javier Garrido van Real Sociedad was nummer één, gevolgd door negenvoudig Kroatisch international Vedran Corluka van Dinamo Zagreb, en de Braziliaanse international Elano completeert het trio. De Zweedse manager heeft al ruim 25 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers.

De 21-jarige Corluka, als rechtsback en als centrale verdediger inzetbaar, tekende een vijfjarige verbintenis in Manchester, Elano (26, foto) en verdediger Garrido (22) verbonden zich voor vier seizoenen aan The Citizens.

Middenvelder Elano (vijftien interlands, twee goals) is afkomstig van Shakhtar Donetsk en kostte de tweede club van Manchester ongeveer tien miljoen euro. Hij is Braziliaans international sinds 2004 en kwam ook onlangs tijdens de gewonnen strijd om de Copa América uit voor zijn land.

Sinds Eriksson op 6 juli Stuart Pearce als manager verving, heeft hij al zeven spelers aangetrokken. Afgezien van het eerdergenoemde trio zijn dat Rolando Bianchi, Martin Petrov, Gelson Fernandes en Geovanni.

De Zweed is nog niet uitgewinkeld. Sinds Thaksin Shinawatra, de voormalige premier van Thailand, de club overnam, lijken de middelen van City onuitputtelijk. Of, zoals chief executive Alistair Mackintosh op de website van City zegt: 'Zonder Dr. Thaksin zouden de aankopen niet mogelijk zijn geweest.'

Bekijk hier al onze video's