Manchester City vestigt hoop op Sevilla

Reacties

Manchester City-manager Manuel Pellegrini baalde stevig na de 1-0 nederlaag tegen Juventus. Hij weet dat zijn ploeg daardoor opnieuw afstevent op een loodzware tegenstander in de achtste finale van de Champions League.

Manchester City vestigt hoop op Sevilla

Juventus wipte door de zege over City heen en heeft op de laatste speeldag uit tegen Sevilla aan een punt genoeg om de koppositie in handen te houden. City moet daardoor voor het derde jaar op rij vrezen voor een hels karwei in de achtste finale. De afgelopen twee seizoenen werd de club telkens uitgeschakeld door Barcelona.

'Ik vind dat we meer verdiend hadden dan een nederlaag', zei Pellegrini na afloop. 'We hebben een paar grote kansen laten liggen. Het geluk was aan Juventus' zijde.' De manager kent de consequenties voor de stand. 'Het is nu heel moeilijk om nog eerste te worden, maar ik moet nog zien of Juventus van Sevilla wint. Sevilla gaat er alles aan doen om niet laatste te eindigen in de groep.' City verloor woensdag in Turijn meer dan drie punten, want doelman Joe Hart raakte geblesseerd aan zijn hamstring. Hoelang hij uit de roulatie is, kon Pellegrini na afloop nog niet zeggen.'

Trainer Massimiliano Allegri is trots na de tweede overwinning op City, die zijn ploeg een plek in de achtste finale verschafte. 'Ik ben trots op mijn jongens. Dit was een goede wedstrijd, maar we kunnen nog veel beter. Uiteindelijk moet winnen weer de norm worden voor deze club', zei de coach van de Champions League-finalist van vorig seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.