Manchester City legt piepjong Amerikaans talent (14) voor toekomst vast

Reacties

Cavan Sullivan is pas veertien jaar oud, maar het Amerikaanse talent weet al dat hij zich vanaf zijn achttiende speler van Manchester City mag noemen. Dan neemt de Engelse topclub Sullivan namelijk over van Philadelphia Union.

Manchester City legt piepjong Amerikaans talent (14) voor toekomst vast
© Pro Shots

Afgelopen woensdag werd bekend dat Sullivan een krabbel heeft gezet onder het meest lucratieve Homegrown-contract in de geschiedenis van de MLS. Sullivan speelt al sinds zijn tiende bij Philadelphia Union en wordt de jongste speler in de clubgeschiedenis die zich bij het eerste elftal voegt.

In het contract van het jonge talent is ook opgenomen dat hij over vier jaar, in 2027, de overstap zal maken naar Manchester City. De Engelse club heeft een samenwerkingsverband met Philadelphia Union. 'Ik kijk altijd naar Manchester City', aldus Sullivan tegen ESPN. 'Zij zijn het droomteam van ieder kind. Samen met mijn familie en zaakwaarnemers zijn we tot de conclusie gekomen dat de overstap naar City het beste plan was.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sullivan zal dus nog even moeten wachten totdat hij voor zijn droomclub mag spelen. Dat komt door de regels van de FIFA. Internationale transfers zijn namelijk alleen toegestaan als de speler boven de achttien is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.