Manchester City verslikt zich in West Ham United

Reacties

Manchester City is de klap van afgelopen dinsdag duidelijk nog niet te boven. Na het pijnlijke gelijkspel in de Champions League tegen CSKA Moskou ging City onderuit op bezoek bij West Ham United: 2-1.

Manchester City verslikt zich in West Ham United

De Engelse topclub gaf dinsdagavond in Rusland een 2-0 voorsprong uit handen tegen CSKA Moskou (2-2) en wist dit Champions League-seizoen nog niet te winnen. Die tik moest overwonnen worden, maar in plaats daarvan werd de grote titelkandidaat overdonderd door The Hammers.

Dat het halverwege slechts 1-0 was in het voordeel van West Ham United, had de ploeg van manager Manuel Pellegrini vooral te danken aan de vele missers van de Londenaren. Met name Enner Valencia en Diafra Sakho lieten na de score verder op te voeren. West Ham United was veel sterker dan City en drukte dat na twintig minuten uit in cijfers. Op aangeven van Valencia, die werd weggestuurd door Alex Song, opende Morgan Amalfitano de score: 1-0.

Clubtopscorer Sergio Agüero (rechts op de foto met Pablo Zabaleta) kan zaterdag niet het verschil maken tegen West Ham United.
Clubtopscorer Sergio Agüero (rechts op de foto met Pablo Zabaleta) kan zaterdag niet het verschil maken tegen West Ham United.

Op enkele fraaie staaltjes van Sergio Agüero en aangever David Silva na, liet de Engelse grootmacht helemaal niets zien op Upton Park. Pas na ruim een uur zette City wat aan, al bleef West Ham gevaarlijk voor het doel van Joe Hart. Het slotoffensief kwam echter te laat. Ondanks een bal op de paal, een bal op de lat en een vlammend schot van Agüero bleef de gelijkmaker uit.

HawkEye
City scoorde ruim tien minuten voor tijd nog wel na een fraaie actie van Silva, maar kwam de achterstand niet meer te boven. West Ham United had namelijk vlak daarvoor de marge op twee gezet, al kreeg de thuisploeg daarbij wel hulp van de technische middelen. Scheidsrechter Martin Atkinson kon de treffer van Sakho niet met het oog beoordelen, maar het HawkEye-systeem wel: goal.

In Londen incasseerde City de tweede nederlaag van dit seizoen. Een dure, zeker als koploper Chelsea zondag in de topper tegen Manchester United drie punten pakt. In dat geval loopt de achterstand na negen speelronden op naar acht punten. West Ham United is na de derde zege op rij terug te vinden op plaats vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.