Manchester City verslaat thuis Fulham dankzij Baird

Manchester City heeft zich uitstekend hersteld van de 1-0 nederlaag die het dinsdag leed bij Everton. Het Fulham van manager Martin Jol ging kansloos onderuit in het Etihad Stadium (3-0).

De ruime uitzege hadden The Citizens voor een groot deel te danken aan Chris Baird. De verdediger veroorzaakte in de tiende minuut een strafschop na een overtreding op Adam Johnson. Vanaf elf meter maakte Sergio Agüero geen fout. Na een half uur ging de 29-jarige verdediger opnieuw in de fout. Dit keer werkte hij een voorzet van Johnson achter zijn eigen doelman.

Man City, waar Nigel de Jong pas in de tachtigste minuut als invaller zijn opwachting maakte, speelde na rust in een veel lager tempo dan voor rust.Toch scoorde de ploeg van manager Roberto Mancini nog één keer. Na een uitstekende actie van Agüero kon Edin Dzeko in de 72ste minuut van dichtbij scoren.

Door de overwinning heeft Man City nu 57 punten uit 24 wedstrijden. Drie meer dan stadsgenoot Manchester United, dat zondag op bezoek gaat bij Chelsea. Fulham blijft veertiende staan. Foto: VI Images