Manchester City verhuurt tiental aan Nederlandse clubs

Reacties

Tien spelers van Manchester City spelen dit seizoen op huurbasis in Nederland. Dat aantal was nog nooit zo hoog. NAC Breda huurt met vier spelers het meest van de Engelse grootmacht, gevolgd door FC Twente met drie.

Manchester City verhuurt tiental aan Nederlandse clubs

Nederland blijkt een goede bestemming voor de talenten van City. Met de verhuur van Sinan Bytyqi aan Go Ahead Eagles en Shay Facey aan SC Heerenveen komt het totaal aantal huurlingen van City in Nederland dit seizoen op tien. Sinds 2011 verhuurt de Engelse club elk seizoen spelers aan Nederlandse clubs, maar nog nooit zo veel.

NAC Breda huurt dit seizoen Thomas Agyepong, Brandon Barker, David Faupala en Ashley Smith-Brown van City. Daarmee heeft de club uit de Jupiler League de meeste City-huurlingen in de gelederen. FC Twente volgt met drie: Enes Ünal, Yaw Yeboah en Bersant Celina.

Verleden
De afgelopen jaren deden verschillende Nederlandse clubs zaken met Manchester City. Een succesvol voorbeeld is John Guidetti, die in het seizoen 2011/2012 twintig keer scoorde voor Feyenoord. PSV genoot tussen 2013 en 2015 van de diensten van Karim Rekik.

Ook in Leeuwarden lieten de huurlingen van City een goede indruk achter. In 2014 kwam Albert Rusnák naar SC Cambuur. Na een goed half jaar nam FC Groningen hem over van de Engelse eigenaar. Bytyqi, zijn vervanger bij Cambuur, vertrok na twee maanden al omdat hij zijn voorste kruisband afscheurde. Nu gaat de middenvelder het proberen bij Go Ahead. Afgelopen seizoen was de Ier Jack Byrne een van de smaakmakers in Leeuwarden.

Huurlingen van Manchester City in Nederland
Seizoen Aantal Naar
2011/2012 2 Feyenoord (Guidetti), NEC (Ibrahim)
2012/2013 2 Feyenoord (Elabdellaoui), FC Twente (Boyata)
2013/2014 1 PSV (Rekik)
2014/2015 4 SC Cambuur (Rusnak, Bytyqi), PSV (Rekik), NAC Breda (Naah)
2015/2016 3 NAC Breda (Ünal, Naah), FC Twente (Agyepong), SC Cambuur (Byrne)
2016/2017 10 NAC Breda (Barker, Agyepong, Faupala, Smith-Brown), FC Twente (Ünal, Celina, Yeboah), PSV (Zinchenko), Go Ahead Eagles (Bytyqi), SC Heerenveen (Facey)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.