Manchester City uiterst actief op laatste transferdag

Manchester City heeft vlak voor het sluiten van de transferdeadline nog twee miljoenendeals afgerond. Fiorentina heeft verdediger Matija Nastasic voor 15 miljoen euro aan The Citizens verkocht en Benfica ontving liefst 23 miljoen euro voor controleur Javi García.

Manchester City uiterst actief op laatste transferdag

Als onderdeel van de transfer van Nastasic ging Stefan Savic bovendien de tegengestelde richting op. De Montenegrijnse verdediger kwam vorig seizoen nog over van Partizan Belgrado. City betaalde destijds nog twaalf miljoen euro voor hem.

Met de komst van Nastasic en Javi García schroefde City de zomeruitgaven op het laatste moment nog op richting de zestig miljoen euro. Nigel de Jong verliet City juist om voor AC Milan te gaan spelen. Javi García kan gezien worden als zijn opvolger.

Eerder kwamen ook doelman Richard Wright, Maicon, middenvelder Jack Rodwell en vleugelaanvaller Scott Sinclair de ploeg van trainer Roberto Mancini versterken. Overigens is City in de Champions League een van de opponenten van Ajax en verhuurde het vrijdag ook nog eens de Belgische verdediger Dedryck Boyata aan FC Twente. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's