Manchester City snoept ook Arsenal punten af

Manchester City heeft ook Arsenal punten afgesnoept. Op Highbury hield de ploeg van Kevin Keegan Arsenal op 1-1. Eerder won Man City al van Chelsea en speelde het gelijk tegen Manchester United.

Dat de bezoekers een gelijkspel behaalden, was op basis van de eerste helft te verdedigen. City werkte als een paard en kreeg een paar aardige mogelijkheden tegen de lauw gestarte Londenaren.

Shaun Wright-Phillips scoorde zelfs bij zijn eerste kans. Van twintig meter mikte de stiefzoon van Arsenal-legende Ian Wright de bal in de bovenhoek: 0-1. Robin van Persie maakte vlak voor rust bijna gelijk maar zag zijn schot na een fraaie actie over het doel vliegen.

Na rust voerde Arsenal de druk op en leken The Citizens compleet te worden overlopen. Toch bleef een tegentreffer lang uit. Pas een kwartier voor tijd maakte Fredrik Ljungberg koppend de 1-1.

Van Persie, Arsenals gevaarlijkste man, had vervolgens de winnende op zijn slof. De oud-Feyenoorder schoot uit een vrije trap op de lat en zag zijn inzet even later net naast het doel van David James gaan.

Voor Arsenal betekende het gelijkspel dat het gat met koploper Chelsea, dat Middlesbrough met 2-0 klopte, groeide tot zeven punten. Manchester City blijft middenmoter en zal tegen directe concurrenten het verschil moeten maken.