Manchester City pakt tegen Liverpool draad weer op

Manchester City heeft in de Premier League voor het eerst in drie optredens weer eens gewonnen. Na de remise tegen West Bromwich Albion (0-0) en de nederlaag tegen Sunderland (0-1) werd Liverpool op eigen terrein verslagen met 3-0.

Het duel met Liverpool was tevens het podium voor een confrontatie tussen twee Oranje-internationals. Nigel de Jong kreeg bij de thuisploeg echter geen speeltijd, waar Dirk Kuijt aan de zijde van de gasten mocht opdraven vanaf het eerste fluitsignaal (de aanvaller werd in de 57ste minuut gewisseld).

De eerste grote kans van het treffen was voor Liverpool. Stewart Downing kwam oog in oog met City-sluitpost Joe Hart, maar verzuimde de trekker over te halen. Dat deed Sergio Agüero (foto) na tien minuten aan de andere kant wel. De Argentijn kreeg daarbij hulp van Kuijt, die schlemielig balverlies leed, maar nog meer van doelman Pep Reina die op onverklaarbare wijze over de bal heen dook: 1-0.

Hoewel Liverpool naarmate het rustsignaal naderde beter in de wedstrijd kwam, bleven de beste kansen voor City. Reina haalde opgelucht adem toen hij een van richting veranderde inzet van Edin Dzeko aan de voor hem goede kant van de paal zag verdwijnen en kweet zich even later wél goed van zijn taak door een harde kopbal van Vincent Kompany uit zijn doel te ranselen.

De 2-0 kwam er uiteindelijk toch nog vóór de onderbreking. Uit een messcherpe corner van David Silva knikte Yaya Touré de 2-0 binnen.

Na rust beperkte de ploeg van trainer Roberto Mancini zich louter tot het verdedigen van de voorsprong. Liverpool drong wel aan, maar kwam niet meer dichterbij. De rode kaart voor Gareth Barry (2-0) leek voor Liverpool een opsteker, maar uit de aanval daarop brak Touré door en versierde een penalty. James Milner bepaalde de eindstand op 3-0. Ook de entree van Craig Bellamy en Steven Gerrard zorgden niet meer voor een impuls.

Door de zege is City nu alleen koploper in Engeland met drie punten voorsprong op stadgenoot United. Die ploeg kan woensdag langszij komen door Newcastle te verslaan. Liverpool blijft zesde. Foto: VI Images