Manchester City oppermachtig in duel met Sunderland

Kinderlijk eenvoudig heeft Manchester City zondag Sunderland opzij gezet. In het City of Manchester Stadium werd het liefst 5-0 voor de thuisploeg.

Slechts negen minuten hadden The Citizens nodig om het ijs te breken. Op aangeven van Yaya Touré zorgde Adam Johnson voor het openingsdoelpunt. Het werd voor Sunderland al snel duidelijk dat er geen punten te halen waren in Manchester.

Vijf minuten later verzilverde Carlos Tévez een makkelijk gegeven strafschop. City ging met een 2-0 voorsprong de rust in maar pakte na de hervatting de draad op. Een mooie aanval, opgezet door Nigel de Jong, resulteerde in de 3-0. David Silva tikte de bal net op tijd langs doelman Simon Mignolet.

Ook het inbrengen van Boudewijn Zenden maakte geen verschil voor The Black Cats. Patrick Vieira liet de 4-0 aantekenen. Zijn inzet werd door Mignolet gekeerd maar de bal was de doellijn al gepasseerd. Yaya Touré maakte het leed van Sunderland uiteindelijk compleet door de eindscore op 5-0 te bepalen.

City staat momenteel vierde met een achterstand van twee punten op Chelsea. Sunderland blijft ondanks de nederlaag veroordeeld tot het rechter rijtje; de ploeg staat tiende. Foto: VI Images