Manchester City na rust ruim voorbij tien Hammers

Manchester City heeft West Ham United met 3-0 verslagen. Toch zal de ogenschijnlijk zware hoofdblessure van verdediger Micah Richards de feeststemming bij The Citizens danig hebben gedrukt.

Richards knalde in 48ste minuut met zijn hoofd tegen dat van zijn ploeggenoot Tal Ben Haim. De jonge verdediger bleek zwaar aangeslagen, kreeg een zuurstofmasker over zijn mond en werd uiteindelijk na acht minuten met een kraag om zijn nek op een brancard afgevoerd.De stand was op dat moment nog 0-0 en West Ham stond met tien man op het veld. Mark Noble kreeg in de eerste helft twee gele kaarten voor hands en een late tackle. Het ondertal werd de Londenaren na rust fataal.Manchester City was voor de pauze al beter geweest, maar wist dat toen niet in doelpunten uit te drukken. Dat lukte wel in de 65ste minuut. Daniel Sturridge schoot hard en hoog raak toen West Ham een voorzet slecht wegwerkte.Daarna maakte Elano 2-0 en 3-0 uit vrijwel identieke aanvallen. De Braziliaan werd tweemaal bediend door Stephen Ireland en schoot de bal beide keren beheerst met zijn linkervoet langs de graaiende handen van doelman Rob Green.City en West Ham eindigden met tien man. Bovenop het blessureleed voor Richards, kende ook Kelvin Etuhu een onprettige middag. De ingevallen speler van Manchester City liep snel een hamstringblessure op, en aangezien coach Mark Hughes al drie keer had gewisseld, stonden er in de slotfase nog maar twintig op het veld.Vincent Kompany debuteerde sterk bij Manchester City. Beide clubs hebben nu drie punten uit twee wedstrijden en zijn middenmoters in de Premier League. </p><p>