'Manchester City, klem tussen realiteit en droom'

Een paar weken geleden was de club nog in de race voor prijzen. Manchester City kondigde op 1 februari de komst van Pep Guardiola als trainer aan en de toekomst leek rooskleurig. Met de Catalaan kon de club de grote sprong voorwaarts maken. Over de prestaties op korte termijn maakte niemand zich echt zorgen. De landstitel was nog in zicht, de finale om de League Cup kwam eraan en voor het eerst in de clubhistorie drong Manchester City door tot de laatste acht van de Champions League.

'Manchester City, klem tussen realiteit en droom'

De club is in theorie naast de veroverde League Cup in de race voor nóg twee prijzen, maar toch zijn de zorgen groot. Manchester City won na de bewuste Guardiola-aankondiging nog maar twee keer in de competitie, waardoor de fundering onder de geschetste toekomst dreigt weg te vallen. Een seizoen zonder Champions League-voetbal zou in alle opzichten rampzalig zijn voor een club die veel hoger mikt dan louter deelnemen. Manchester City is ingericht op het allerbeste en kan zich geen jaar veroorloven op het tweede plan. Het worden daarom cruciale weken waarin Manuel Pellegrini voor vervelende keuzes komt te staan. Hij is een vertrekkende trainer en zal natuurlijk afscheid willen nemen op het mooiste podium. Maar wat is belangrijker? Een plek bij de eerste vier of ten koste van alles door naar de laatste vier in het miljoenenbal?

Pellegrini stelde half februari in het FA Cup-duel met Chelsea een veredeld jeugdelftal op, omdat hij een dag later met de belangrijkste selectiespelers naar Kiev vloog. Het gevolg was een 5-1 nederlaag op Stamford Bridge, maar drie dagen later werd uit bij Dinamo Kiev met 1-3 gewonnen. Over de keuzes van Pellegrini zijn flinke debatten gevoerd.

Bekijk hier al onze video's