Manchester City jaagt op De Ligt, Barça rekent op De Jong

Reacties

De toekomst van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong wordt steeds meer duidelijk. Manchester City is de belangrijkste gegadigde om De Ligt in te lijven, terwijl Barcelona de strijd lijkt te winnen om De Jong.

Manchester City jaagt op De Ligt, Barça rekent op De Jong

Beide spelers hebben er nooit een geheim van gemaakt na dit seizoen bij Ajax te zullen vertrekken. Allerlei Europese topclubs hebben de twee talenten nadrukkelijk bekeken, waarbij een transferspel losbarstte tussen de grootmachten.

Zo hebben Bayern München, Barcelona, Juventus en Manchester City het vizier nadrukkelijk gericht op De Ligt. De negentienjarige aanvoerder van de Amsterdammers staat bovenaan het wensenlijstje van Manchester City. De Engelse topclub ziet in hem de gewenste defensieve versterking voor komende zomer.

City was ook in de markt voor Frenkie de Jong, maar kon niet opboksen tegen het transfergeweld van Paris Saint-Germain en Barcelona. Beide clubs strijden om de handtekening van de 21-jarige middenvelder, waarbij de Spanjaarden de beste papieren hebben. Het laatste bod van Barcelona bedraagt ongeveer 80 miljoen euro.

Behalve De Ligt en De Jong, zijn meer spelers bezig aan hun laatste maanden in dienst van Ajax. Deze week in VI het perspectief van de dertien kernspelers van de Amsterdammers.

Bestemming Frenkie: onder de vleugels van leermeester Busquets
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.