Manchester City in oefenduel hard onderuit tegen Stuttgart

Reacties

VfB Stuttgart heeft Manchester City in zijn presentatiewedstrijd voor het nieuwe seizoen een flink pak slaag gegeven. Vlak voor tijd redden de Engelsen de eer (4-2).

Manchester City in oefenduel hard onderuit tegen Stuttgart

Voor ruim veertigduizend toeschouwers in de Mercedes-Benz Arena ging de thuisclub furieus van start. De oude bekenden Przemyslaw Tyton en Filip Kostic begonnen bij de Duitsers in de basis en laatstgenoemde liet zich na een klein kwartier gelden door Joe Hart voor de eerste keer te verschalken. Een inzet van Christian Gentner werd nog door Aleksandar Kolarov van de lijn gehaald, maar daarna was het hek van de dam.

Daniel Didavi maakte de 2-0 en terwijl City zich leek te herpakken counterde Stuttgart ook naar 3-0 en 4-0 via Daniel Ginczek. Na deze beschamende ruststand besloot Manuel Pellegrini, die een basisplaats had ingeruimd voor Wilfried Bony (foto), flink in te grijpen. Maar het duurde nog even voordat de Engelsen wat van zich lieten zien.

Na ruim een uur spelen ging een inzet van Raheem Sterling rakelings naast, maar in de laatste vijf minuten wist de aankoop van Liverpool toch zijn stempel te drukken. Met assists op de invallers Kelechi Iheanacho en Edin Dzeko kreeg de stand een wat draaglijker aanzien voor de Engelsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.