Manchester City en Liverpool vervelen en scoren niet

Manchester City en Liverpool speelden een zeer teleurstellende onderlinge ontmoeting. Wat zou moeten uitmonden in een spectaculaire strijd om de vierde plaats ontaarde in een bloedeloze 0-0.

Manchester City en Liverpool vervelen en scoren niet

Manchester City-Liverpool 0-0Vooraf werd met extreme interesse uitgekeken naar dit duel. De winnaar zou de vierde plaats een stuk vaster in handen krijgen. Deze plek is belangrijk omdat hiermee deelname aan de voorronde Champions League kon worden afgedwongen. Liverpool is al jaren vaste gast op het Kampioenenbal, het ambitieuze Manchester City wil niets liever dan ook tot de elite behoren.

Met Nigel de Jong bij de thuisploeg en Dirk Kuijt en zowaar Ryan Babel bij de bezoekers aan de aftrap, had het duel een fors Nederlands tintje. Maar zodra de bal begon te rollen bleek al gauw de angst te regeren. Beide ploegen weigerden initiatief te nemen en zeer saaie wedstrijd volgde. Emmanuel Adebayor was het meest dichtbij een doelpunt, maar de Togolees zag een inzet gekeerd worden door Pepe Reina en werd op weg naar het Liverpool-doel een keer knap gestuit door Martin Skrtel.

Slechts drie doelpogingen binnen de palen leverde de teleurstellende wedstrijd op. The Reds mochten daarnaast niet klagen dat overdreven harde en zelfs gemene tackles van Kuijt (op De Jong) en Javier Mascherano op Garreth Barry niet met rood bestraft werden. Doelpunten waren echter even schaars als spelers op het veld met een modaal salaris.

Fulham-Birmingham City 2-1Birmingham City kwam al na drie minuten gelukkig op voorsprong toen Chris Baird ongelukkig een voorzet van Lee Bowyer in zijn eigen doel kopte. Na een uur kwam Fulham op gelijke hoogte. Damien Duff combineerde goed met Zoltán Gera en rondde goed af. Daarmee liet de thuisploeg een hopeloze openingsfase achter zich en zag de wederopstanding beloond worden. Bobby Zamora besliste in de blessuretijd de wedstrijd. Bondscoach Fabio Capello was op Craven Cottage omdat de spits de laatste weken indruk maakt en zich richting het nationale Engelse team aan het spelen is. De op Trinidad en Tobago geboren aanvaller faalde niet toen hij een vrije trap fraai binnenkrulde en in extremis zijn ploeg de zege schonk.

Bekijk hier al onze video's