Man van half miljoen op de weg terug bij FC Groningen

Reacties

FC Groningen telde afgelopen zomer nog 460 duizend euro voor hem neer, maar Martijn van der Laan heeft die transfersom door een liesblessure nog maar nauwelijks kunnen waarmaken. Trainer Erwin van de Looi vertelde vrijdag echter dat de rentree van de 26-jarige verdediger eraan zit te komen.

Man van half miljoen op de weg terug bij FC Groningen

'De ene keer traint Martijn op het veld en de andere keer doet hij weer trainingen binnen of apart van de groep, maar vandaag trainde hij dus met de groep mee en dat zag er goed uit. Hij voetbalt gemakkelijk en volledig mee, alleen is het nog lastig inschatten hoeveel reactie hij krijgt na zo'n training met de groep of op hoeveel procent hij zit. Dit bespreken we met de medische staf', aldus Van de Looi op de clubwebsite.

Hoe snel Van der Laan zal terugkeren bij de Trots van het Noorden, waarvoor hij begin dit seizoen alleen de eerste twee competitieduels in actie kwam, kan Van de Looi dus niet zeggen. 'Maar het mag duidelijk zijn dat het positief is dat hij zulke trainingen als vandaag gewoon kan meedoen', besloot de oefenmeester van de Groningers over de van SC Cambuur overgenomen linkspoot.

Hoesen
Met Danny Hoesen ontbreekt zondag tegen NAC Breda mogelijk ook nog een andere zomeraankoop. De 23-jarige spits brak vorige week tegen AZ eindelijk de ban in de Eredivisie namens Groningen, maar liep tijdens de training van vrijdag een voetblessure op. Van de Looi hoopt echter tegen NAC over de ex-Ajacied te kunnen beschikken. 'We zullen zaterdag tijdens de laatste training kijken hoe hij ervoor staat en daarna de beslissing nemen over zijn inzetbaarheid.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.