Man van de Wedstrijd: Sigthórsson rest van zijn leven held

Reacties

Na ieder EK-duel wijst VI een Man van de Wedstrijd aan. Bij het duel Engeland - IJsland (1-2) was dat Kolbeinn Sigthórsson.

Man van de Wedstrijd: Sigthórsson rest van zijn leven held

Kolbeinn Sigthórsson is geen echt topspeler in het clubvoetbal. Velen dichtten dat de 26-jarige aanvaller na zijn periode bij AZ wél toe. Toegegeven in Alkmaar deed de IJslander het met een gemiddelde van een goal per twee wedstrijden nog behoorlijk goed, maar nadat hij de overstap naar Ajax had gemaakt, leek er direct stagnatie in de groei. Sigthórsson pikte zijn doelpuntje af en toen nog wel mee, maar dertig goals in vier jaar in Amsterdam is voor een spits van Ajax toch echt te weinig.

Sigthórsson zelf leek daar overigens niet zo erg mee te zitten. Hij straalde rust en vertrouwen uit, deelde wel eens wat verbale plaagstootjes uit. Vond dat hij meer moest spelen en een keer echt het vertrouwen moest krijgen, maar eerlijk gezegd verdiende de IJslandse spits dat niet met zijn spel. Te vaak was hij niet gelukkig in het 4-3-3 systeem dat ook zijn beperkingen blootlegde. Want Sigthorsson was niet hét aanspeelpunt, niet de kapstok waaraan je het spel kon ophangen. Net even te vaak sprong de bal van zijn voeten.

In Frankrijk bij FC Nantes wilde het afgelopen seizoen ook niet lukken. Sigthórsson scoorde slechts drie keer in 26 wedstrijden. In het nationale team is hij in zijn geliefde 4-4-2 systeem wel redelijk onomstreden. Daar haalt hij ook weer het gemiddeld van ieder twee wedstrijden één goal. Alle kommer en kwel van het clubvoetbal van de laatste vijf jaar verdween maandagavond als sneeuw voor de zon. Sigthórsson kroonde zich met zijn doelpunt tegen Engeland niet alleen tot matchwinner, hij is voor de rest van zijn leven een instant hero omdat hij IJsland, hoe ongelooflijk het ook klinkt, naar de kwartfinale schoot. 

Statistieken Kolbeinn Sigthórsson
Doelpunten 1
Aantal schoten 1
Aantal schoten op doel 1
Aantal balcontacten 36
Aantal passes 21
Succespercentage passes 57%
Aantal dribbels 1
Succespercentage dribbels 100%
Balverlies 15
DE CIJFERS
ENGELAND IJSLAND
Joe Hart 4,5 Hannes Halldórsson 6,5
Kyle Walker 5 Birkir Saevarsson 7
Gary Cahill 5 Kári Árnason 7
Chris Smalling 5 Ragnar Sigurdsson 7,5
Danny Rose 5 Ari Skúlason 7
Eric Dier 5 Jóhann Gudmundsson 7
46. Jack Wilshere 5 Gylfi Sigurdsson 7
Deli Alli 5 Aron Gunnarsson 7
Wayne Rooney 4,5 Birkir Bjarnason 7
87. Marcus Rashford - Jón Bödvarsson 6,5
Daniel Sturridge 5 77. Theódór Bjarnson -
Raheem Sterling 4,5 Kolbeinn Sigthórsson 7,5
60. Jamie Vardy - 89. Arnór Traustason -
Harry Kane 5
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.