Man van de Wedstrijd: Milik bij Polen wél onomstreden

Reacties

Na ieder EK-duel wijst VI een Man van de Wedstrijd aan. Bij het duel Polen - Noord-Ierland (1-0) was dat de matchwinner Arek Milik.

Man van de Wedstrijd: Milik bij Polen wél onomstreden

Niet Robert Lewandowski, maar Arek Milik was de grote blikvanger in het duel met Noord-Ierland. In nagenoeg alle cijfers was hij zijn ploeggenoot in dit duel de baas. Milik was vaker aan de bal en schoot vijf keer op doel waarvan één keer raak, terwijl de topschutter van Bayern München tot geen enkel schot op het doel kwam.

Wie Milik zegt, denkt direct aan de onbegrijpelijke wissel van Frank de Boer in de laatste competitiewedstrijd tegen De Graafschap. Ajax had een doelpunt nodig om kampioen van Nederland te worden, maar De Boer haalde uitgerekend de man die 21 keer voor hem had gescoord naar de kant. De rest is geschiedenis.

In het Poolse elftal is Milik wél onomstreden. Hij vormt een dodelijk duo met Lewandowski en onder aanvoering van het tweetal maakte Polen in de EK-kwalificatiecyclus liefst 33 doelpunten. Het meest van alle landen. Milik voelt zich duidelijk goed in zijn rol als tweede spits achter Lewandowski. Hij profiteert nadrukkelijk van de ruimte die hij krijgt, omdat zijn ploeggenoot de aandacht opeist.

Dat was tegen Noord-Ierland al heel goed zichtbaar. Dit keer kroonde Milik zichzelf tot matchwinner, maar hij gedijt in dit Poolse team ook heel goed als aangever. In de kwalificatiewedstrijden gaf de spits van Ajax liefst zes keer een assist. Het is duidelijk dat de Pool dit EK aangrijpt om zich nadrukkelijk in de kijker te spelen. Als dit lukt is de kans zeer klein dat Milik komend seizoen nog de spits is van Ajax. Hoeven ze zich in Amsterdam ook niet meer druk te maken om de meevoetballende beperkingen die de aanvaller ontegenzeggelijk ook heeft. 

Statistieken Arek Milik
Goals 1
Assists 0
Gecreëerde kansen 2
Aantal schoten 5
Waarvan op doel 3
Aantal passes 33
Succespercentage passes 88%
Aantal dribbels 1
Succespercentage dribbels 0%
Duels 10
Succespercentage duels 30%
Balveroveringen 1
Balverlies 16
DE CIJFERS
POLEN NOORD-IERLAND
Wojciech Szczesny 6,5 Michael McGovern 6,5
Lukasz Piszczek 7 Conor McLaughlin 5,5
Kamil Glik 7 Gareth McAuley 5,5
Michal Pazdan 6,5 Jonny Evans 6
Artur Jedrzejczyk 6,5 Craig Cathcart 5
Grzegorz Krychowiak 7 Shane Ferguson 5
Krzysztof Maczynski 6 66. Conor Washington -
78. Tomasz Jodlowiec - Paddy McNair 5
Jakub Blaszczykowski 7 46. Stuart Dallas 5,5
80. Kamil Grosicki - Chris Baird 6
Bartosz Kaputska 7 76. Jamie Ward -
88. Slawomir Peszko - Oliver Norwood 6
Arek Milik 7,5 Steven Davis 6
Robert Lewandowski 5 Kyle Lafferty 5
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.