Man van de Wedstrijd: Emre Mor, ongrijpbaar voor Tsjechen

Reacties

Na ieder EK-duel wijst VI een Man van de Wedstrijd aan. Bij het duel Tsjechië - Turkije (0-2) was dat Emre Mor.

Man van de Wedstrijd: Emre Mor, ongrijpbaar voor Tsjechen

Hij speelde in de jeugd van de Deense clubs Bronshoj BK, Lyngby BK en Nordsjælland, maar is momenteel de grote hoop van het Turkse voetbal. Emre Mor wordt over een maand pas negentien jaar, maar liet vanavond in het gewonnen duel met Tsjechië zien waarom hij als de grote belofte geldt van een hele voetbalnatie.

Turkije speelde vanaf de eerste seconde alle frustraties van zich af. De kritiek op de ploeg was na het verlies tegen Spanje in eigen land weer eens tot ongekende hoogte gestegen. Een overwinning op Tsjechië was de enige remedie om een grote crisis de kop in te drukken. Even belangrijk als de zege was de manier waarop het gebeurde. Turkse passie, strijd en emotie kwam samen in het veldspel van de ploeg, waarbij Emre Mor voor het voetbalgogme zorgde.

De kleine aanvaller speelde vanaf rechts, waarbij zijn korte, venijnige dribbels de klasse lieten zien. Emre Mor is een fijnbesnaarde technicus, die continu op zoek is naar de ruimte om zijn actie te maken, en daarnaast alles aan de bal in de beweging doet. Hij was daardoor ongrijpbaar voor de Tsjechische verdedigers, die met regelmaat een overtreding moesten begaan om het grote talent af te stoppen.

Het was geen toeval dat Emre Mor, die een vijfjarig contract tekende bij Borussia Dortmund, met een assist aan de basis stond van de openingstreffer. Als rustpunt aan de bal was hij in het vervolg van de wedstrijd een openbaring tussen alle druk dravende ploeggenoten. Turkije speelde met het hart, en Emre Mor gooide er ook nog wat hersenen bij. Na 69 minuten ging hij moegestreden naar de kant.  De 2-0 voorsprong was bereikt en Turkije leefde weer. Eindelijk beleefde het land plezier aan de eindronde in Frankrijk, met Emre Mor als de belichaming voor een hoopvolle toekomst.

Statistieken Emre Mor
Goals 0
Assists 1
Passes 17
Succespercentage passes 76%
Kansen gecreëerd 1
Dribbels 3
Succespercentage dribbels 33%
Duels 7
Succespercentage duels 71%
Intercepties 0
DE CIJFERS
TSJECHIE TURKIJE
Petr Cech 6,5 Volkan Babacan 7,5
Pavel Kaderábek 7 Gökhan Gönül 7,5
Tomás Sivok 6,5 Mehmet Topal 7,5
Roman Hubník 6,5 Hakan Balta 7,5
Daniel Pudil 6,5 Ismail Köybasi 7
Borek Dockal 6 Emre Mor 8
71. Josef Sural - 69. Olcay Sahan -
Jaroslav Plasil 7,5 Ozan Tufan 8
90. Daniel Kolár - Arda Turan 7,5
Vladimír Darida 7,5 Selçuk Inan 7
David Pavelka 7 Volkan Sen 6,5
57. Milan Skoda 6,5 61. Oguzhan Özyakup
Ladislav Krejcí 6 Burak Yilmaz 7,5
Tomás Necid 6,5 90. Cenk Tosun -
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.