Man Utd wint zonder rode Cristiano Ronaldo van City

Manchester United won met 1-0 op bezoek bij stadgenoot Manchester City. Wayne Rooney was met een klutsgoal de matchwinner, terwijl Cristiano Ronaldo bijna de schlemiel was.

Dat de Portugees niet uitgroeide tot schlemiel, kwam doordat United de drie punten op zak hield nadat Cristiano Ronaldo in de 68ste minuut door scheidsrechter Howard Webb van het veld was gestuurd. Hij had twee keer geel geïncasseerd, de eerste voor een te late tackle, de tweede voor een dommige handsbal. Na een hoekschop bokste hij de bal weg, omdat hij dacht dat er was gefloten, gebaarde hij. Webb dacht er anders over.

Op dat moment leidde Manchester United al met 1-0. Die goal kwam tot stand in een klutssituatie in de 42ste minuut. Na een schot van Michael Carrick en een redding van keeper Joe Hart belandde de bal voor de voeten van Rooney, die vanaf vijf meter de bal in het doel tikte. De tweede gele kaart van Ronaldo United was ook de betere ploeg in de derby met het zeer verdedigend ingestelde City. De thuisploeg had nog wel enkele grote kansen. Zo raakte het via Stephen Ireland de paal. En in blessuretijd was Richard Dunne nog heel dicht bij de 1-1.

In een klutssituatie na een hoekschop haalde de City-aanvoerder vanaf vijf meter uit, maar redde Edwin van der Sar uitstekend. In de daaropvolgende tegenaanval verschalkte Rooney nog bijna vanaf vijftig meter doelman Hart, die mee ten aanval was getrokken. Maar Hart keerde die inzet nog net voor de lijn.

Manchester United heeft 28 punten uit veertien duels en dat zijn er vijf minder dan koplopers Chelsea en Liverpool hebben. City is veertiende met zeventien punten.