'Man Utd wil Neuer als opvolger van Van der Sar'

Door de blessure van Edwin van der Sar gaat Manchester United mogelijk op zoek naar een nieuwe keeper. Duitse media melden dat de Engelse club Manuel Neuer wil overnemen van Schalke 04.

'Man Utd wil Neuer als opvolger van Van der Sar'

'Zolang er niets officieel is, laat ik me daar niet over uit', reageerde trainer Felix Magath op het gerucht tegenover Welt Online. Schalke wimpelde eerder interesse af die Bayern München toonde in de 23-jarige doelman. Naar verluidt zou de club uit Gelsenkirchen tegen betaling van een miljoenenbod nu wel willen praten over een transfer. Neuer moet ongeveer twintig miljoen euro opbrengen en met dat geld wil Magath vervolgens zijn selectie op verschillende plaatsen versterken.

Bij Manchester United dreigt een keepersprobleem omdat zowel Edwin van der Sar als zijn vervanger Ben Foster geblesseerd is. Van der Sar kampt met een gebroken vinger en is naar verwachting begin oktober pas weer inzetbaar. Foster moest zich vanwege een kneuzing afmelden voor de interland met Oranje. Hoe lang hij uit de roulatie is, is niet bekend.

Ferguson heeft in zijn selectie ook nog de beschikking over de Pool Tomasz Kuszczak. Hij staat mogelijk onder de lat als Man Utd zaterdag aan de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen Birmingham City. Bij het keepersvraagstuk op Old Trafford speelt op de achtergrond ook mee dat de 38-jarige Van der Sar bezig is aan zijn laatste seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen