Man Utd weer tweede na overwinning op Hull City

Wayne Rooney speelde een opvallende rol tijdens de 3-1 uitzege van Manchester United bij Hull City. De spits was goed voor twee assists en een doelpunt, maar leidde ook de 1-1 in.

Manchester United begon goed aan de wedstrijd, maar het duurde even voordat de bezoekers op voorsprong kwamen. Op slag van rust zette Rooney de ploeg van manager Sir Alex Ferguson dan toch op 0-1, toen hij volledig vrijstaand een voorzet van Darren Fletcher kon binnentikken.

Een foutieve terugspeelbal van Rooney leidde de gelijkmaker in. De spits zag Craig Fagan over het hoofd, die gaf voor op Jozy Altidore en doordat de van Villarreal gehuurde aanvaller in de rug gelopen werd door Rafael, kreeg Hull City een strafschop. Deze werd feilloos benut door Fagan.

Maar Rooney maakte zijn fout weer goed door de assist te leveren bij de 1-2. Na een snelle uitbraak werd de clubtopscorer met dertien competitietreffers aangespeeld door Ryan Giggs en de voorzet van Rooney werd door Andy Dawson achter zijn eigen doelman geschoten.

Ook bij de 1-3 van Dimitar Berbatov was Rooney de aangever. In de 82ste minuut bepaalde de Bulgaarse spits de eindstand op 3-1 in het voordeel van de bezoekers. Man Utd staat hierdoor weer op de tweede plaats, met twee punten achterstand op koploper Chelsea. Hull staat negentiende.