Man Utd verliest ongeslagen status tegen Wolves

Liefst 24 wedstrijden bleef Manchester United dit seizoen ongeslagen. Aan die reeks kwam onverwachts een einde. Wolverhampton Wanderers won in eigen huis verrassend van de koploper (2-1).

De ploeg van manager Sir Alex Ferguson begon uitstekend aan de wedstrijd in het Molineux Stadium. In de derde minuut opende Nani de score op aangeven van Darren Fletcher. Wayne Rooney en opnieuw Nani kregen kansen op meer, maar in de tiende minuut kwamen The Wolves langszij. George Elokobi kopte uit een voorzet van Matthew Jarvis raak.

Man Utd bleef kans op kans creëren, terwijl aan de andere kant Edwin van der Sar geen rustige avond beleefde. Nog vóór rust werd de veertigjarige doelman, die eerder deze week aangaf zijn loopbaan na dit seizoen te beëindigen, opnieuw geklopt. En weer door een kopbal, dit keer van Kevin Doyle (foto) uit een vrije trap die werd genomen door Nenad Milijas.

Na rust was het bijna eenrichtingsverkeer in Wolverhampton. De bezoekers kregen veel kansen, maar het schortte aan de afwerking. Ryan Giggs, Rooney, Nani en de ingevallen Javier Hernández kwamen niet tot scoren. De ploeg van Ferguson appelleerde tevergeefs voor een strafschop, nadat een voorzet van Patrice Evra tegen de hand van Ronald Zubar was aangekomen.

Het bleef uiteindelijk 2-1 in het voordeel van Wolverhampton Wanderers waardoor Arsenal, ondanks het gelijkspel bij Newcastle (4-4), één punt is ingelopen op de koploper. Foto: VI Images