Man Utd simpel langs West Ham, Villa passeert Liverpool

West Ham United ging in eigen huis hard onderuit tegen Manchester United. Arsenal won thuis van Stoke City, terwijl Liverpool niet verder kwam dan een gelijkspel bij Blackburn Rovers.

West Ham United-Manchester United 0-4In de eerste helft had Manchester United het lastig op Upton Park, de bezoekers creeerden ook weinig kansen. Maar op slag van rust zette Paul Scholes The Mancunians op een 1-0 voorsprong door een schot van afstand. Het eerste kwartier na rust deed Man Utd nog rustig aan, maar daarna ging het erg snel. Darron Gibson, midweeks al twee keer trefzeker in het toernooi om de League Cup, maakte eveneens van afstand de 0-2 en in de 71ste en 72ste minuut maakten Luis Antonio Valencia en Wayne Rooney er na vloeiende aanvallen zelfs 4-0 van voor Man Utd.

Arsenal-Stoke City 2-0De ploeg van manager Arsène Wenger was in eigen huis heer en meester tegen Stoke City, maar mocht zich wel verwijten dat de wedstrijd niet in een eerder stadium beslist werd. Arsenal was veel beter dan de bezoekers, maar lang leek het doelpunt van Andrey Arshavin in de 26ste minuut de enige van de wedstrijd. De Rus schoot op aangeven van Francesc Fabregas de 1-0 tegen de touwen. Kort daarvoor had Fabregas nog een strafschop gemist namens de thuisploeg. Ook na de 1-0 kregen The Gunners genoeg kansen, maar pas in de 79ste minuut kon het thuisplubliek opnieuw juichen toen Aaron Ramsey de eindstand bepaalde op 2-0.

Blackburn Rovers-Liverpool 0-0Liverpool won zondag op bezoek bij Everton de Merseyside Derby, maar stelde tijdens het uitduel met Blackburn Rovers opnieuw teleur. De ploeg van manager Rafael Benítez, met Dirk Kuijt in de spits, probeerde vooral van afstand te scoren. Steven Gerrard was een paar keer dichtbij, terwijl ook verdediger Daniel Agger het van zo'n 25 meter probeerde. Het gelijkspel was dan ook een terechte uitslag, aangezien Blackburn geen problemen had om op de been te blijven.

Aston Villa-Hull City 3-0Aston Villa kende een gemakkelijke middag tegen Hull City, waar Jan Vennegoor of Hesslink in de 77ste minuut mocht invallen. Al bij rust leidde de thuisploeg met 2-0, door treffers van Richard Dunne en James Milner. Dunne zette Villa in de dertiende minuut op 1-0 na een kort genomen corner van Ashley Young, die via Milner bij de centrale verdediger terecht kwam. Een kwartier later was Gabriel Agbonlahor de aangever bij de 2-0 van Milner. Ondanks legio goede mogelijkheden leek de eindstand al bij rust bereikt, maar kort voor tijd benutte John Carew een strafschop.

Manchester United blijft ook na de zege tweede achter Chelsea, dat nog een wedstrijd speelt bij Manchester City. Arsenal staat na veertien wedstrijden derde, terwijl Aston Villa naar de vijfde plaats stijgt. De ploeg uit Birmingham heeft nu twee punten meer dan nummer zes Liverpool.