Man Utd richt zich op toekomst zonder oude sterren

Manchester United bereidt zich voor op een toekomst zonder ervaren sterren. De club zoekt een keeper, twee middenvelders en een opvolger voor de 37-jarige Ryan Giggs (foto). Er is ruim honderd miljoen euro beschikbaar om de selectie grondig te verjongen.

Man Utd richt zich op toekomst zonder oude sterren

Luka Modric wordt gezien als de ultieme vervanger van Paul Scholes (36). De Kroaat komt sinds 2008 uit voor Tottenham Hotspur. De spelmaker verlengde dit seizoen zijn contract in Noord-Londen tot de zomer van 2016 waardoor hij een flink transferbedrag vertegenwoordigt.

The Mancunians volgen tevens de verrichtingen van Daniele De Rossi (AS Roma) op de voet. Volgens berichten in de Italiaanse media stuurde de club anderhalve week geleden diverse hoog aangeschreven scouts naar het thuisduel met Napoli.

Goedkopere alternatieven voor Scholes' erfenis zijn Jack Rodwell (19, Everton) en Jordan Henderson (20, Sunderland). Naar verluidt is manager Sir Alex Ferguson erg gecharmeerd van met name Rodwell.

Hoewel Giggs zijn aflopende contract onlangs zoals verwacht met een seizoen verlengde, oriënteert Manchester United zich alvast op zijn opvolging. Ashley Young van Aston Villa wordt in dat verband vaak genoemd. De linkeraanvaller weigert zijn in 2012 aflopende contract te verlengen en kan daardoor komende zomer relatief goedkoop worden aangetrokken.

Edwin van der Sar (39) zal zeer waarschijnlijk worden vervangen door Ajacied Maarten Stekelenburg of de Duitse international Manuel Neuer van Schalke 04.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's