Man Utd met moeite langs Norwich, City wint ruim

Manchester United en Manchester City blijven heersen in de Premier League. Ze wonnen van respectievelijk Norwich City en Blackburn Rovers. Newcastle United won ook weer.

Manchester United - Norwich City 2-0Manchester United trad thuis met een veredeld B-elftal aan tegen Norwich City en had grote moeite met de gepromoveerde club. Vooral voor rust toonden The Canaries maar weinig ontzag voor de regerend landskampioen en speelde het fris en aanvallend op Old Trafford. Na acht minuten kregen de bezoekers ook de eerste kans, maar Elliot Bennett kreeg de bal niet bij Steve Morison.

Na ruim een half uur kreeg Darren Fletcher de eerste grote kans namens de thuisclub, maar Marc Tierny redde op de lijn. Wayne Rooney kopte voor rust nog over en Norwich moest steeds meer achteruit. In de tweede helft kwamen de bezoekers weer goed uit de startblokken en moest Anders Lindegaard redding brengen op een inzet van Anthony Pilkington.

Man Utd zette aan en in de 68ste kwam de ploeg van manager Sir Alex Ferguson op voorsprong door een doelpunt van Anderson, die kon inkoppen nadat Phil Jones en Wayne Rooney de bal met hun hoofd tot bij de Braziliaan brachten. Danny Welbeck bracht kort voor tijd de beslissing, door na uitstekend voorbereidend werk van Ji-Sun Park de 2-0 binnen te schuiven.

Blackburn Rovers - Manchester City 0-4Manchester City had een veel eenvoudigere middag tijdens het uitduel met Blackburn Rovers, al moesten de meegereisde fans tot de 56ste minuut wachten op het eerste doelpunt. Adam Johnson schoot met veel gevoel van buiten het strafschopgebied de 0-1 binnen en drie minuten later maakte Mario Balotelli de tweede treffer voor Man City, na voorbereidend werk van invaller Samir Nasri.

Dezelfde Nasri schoot in de 73ste minuut via Jason Lowe de 0-3 achter Blackburn-doelman Paul Robinson, maar daar bleef het niet bij. De eveneens ingevallen Stefan Savic nam de laatste treffer voor zijn rekening in de 87ste minuut, door een hoekschop van Nasri binnen te koppen.

Overige uitslagenWolverhampton Wanderers - Newcastle United 1-2Aston Villa - Wigan Athletic 2-0Sunderland - West Bromwich 2-2 Foto: VI Images