Man Utd groepswinnaar na gelijkspel, Celtic redt eer

Manchester United had aan een 2-2 gelijkspel tegen Aalborg BK genoeg voor de groepswinst. Celtic redde zijn eer door Villarreal met 2-0 te verslaan.

Manchester United-Aalborg BK 2-2Al na drie minuten zette Carlos Tévez de thuisclub op voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Engelsen. Michael Jakobsen en Jeppe Curth zorgden er in de eerste helft echter nog voor dat Aalborg BK de voorsprong nam in Old Trafford.

Manchester United evenaarde echter het record van Ajax, door voor de negentiende maal ongeslagen te blijven in de Champions League. Kort na rust maakte Wayne Rooney (foto) gelijk, waarna de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson het wel genoeg vond. Aan de remise had Man Utd genoeg voor de groepswinst, Aalborg was al zeker van een plaats in het UEFA Cup-toernooi.

Celtic-Villarreal 2-0Celtic speelde tegen Villarreal zijn laatste Europese wedstrijd van het seizoen. De bezoekers hadden nog kans op de groepswinst, maar daar was weinig van te merken. Shaun Maloney opende na een klein kwartier de score na een fout van Villarreal-doelman Sebastián Viera.

In blessuretijd van de eerste helft vergrootte Aiden McGeady de voorsprong voor The Bhoys door met links van buiten het strafschopgebied binnen te schieten. In de tweede helft kwam de overwinning voor Celtic niet meer in gevaar, waardoor El Submarino Amarillo als tweede eindigde in Groep E.